Stava busshållplats

Som bekant har Trafikverket i samråd med SL stängt av busshpl Stava denna vecka. Föreningen har inte erhållit någon förhandsinformation om avstängningen eller samråd om vad effekterna att stänga av busshpl i Stava skulle blir.

När detta blev känt påtalade föreningen det olämpliga till SL utan någon reaktion ännu. Igår påtalade föreningen till Trafikverket (Trv) det olämpliga i en avstängning från måndag kväll och särskilt när de planerade arbetena inte utförs under flera dagars avstängning samtidigt som busshpl är indragen. Under den långsamma ombyggnaden 2015 gick det bra att ha provisoriska busshpl vilket föreningen påtalade borde fungerat nu också. Även avsaknade av busskur i ett halvår och att man inte tagit hand om gamla bussfundamentet i vägslänten påtalades. Föreningen har motsatt sig att liknande undermålig planering får ske, eller en avstängd busshpl, om man avser göra liknande åtgärder på motsatt busshpl mot Åkersberga.

Trv har i brevsvar bett om ursäkt för att deras entreprenör haft dålig planering för arbetet denna vecka. Avstängningen har denna gång skett i samråd med SL och man hänvisade till SLs dåliga planering att montera nya busskurerna. Man lovade även påtala för NCC att byggavfallet måste bortforslas. Man har lovat att busshpl kan öppnas på lördag morgon. Några garantier för en eventuell upprepning har inte getts. Vi får med gemensamma krafter bevaka om liknande påfund planeras för andra busshpl som vi i Stava berörs av.

STYRELSEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *