Grannsamverkan; Inbrott i Stava

Tisdagen den 11 oktober hade vi ånyo ett inbrott på Poppelvägen under dagtid. Närpolisen har noterat flera inbrott den senaste tiden i kommunen:

7 oktober mellan kl 08.30-12.00, NÄSVÄGEN, RUNÖ: Inbrott genom att bryta upp en dörr på baksidan av fastigheten. Tillgrepp av bl a laptop och bilnyckel. Vid den tekniska undersökningen säkrades skospår.

10 oktober mellan kl 07.05-16.00, RUNÖBACKEN, RUNÖ HÖJD: Inbrott genom att bryta upp ett sovrumsfönster på baksidan. Tillgrepp av bl a smycken och klocka. Teknisk undersökning säkrade skospår.

11 oktober mellan kl 08.00-17.30, POPPELVÄGEN, STAVA: Inbrott genom att bryta sig in genom den nedre delen av altandörren. Tillgrepp av smycken. Huset var försett med larm som rivits ned.

Baksidorna på alla tre fastigheterna var ”väl” insynsskyddade vilket gör det lättare för inbrottstjuven. Om möjligt ska man glesa ur sin växtlighet för att öka insynen. Altandörrar bör förses med längsgående brytskydd (finns hos låssmeder bl a) och den nedre delen förstärkas med iläggsskivor av motståndskraftigare material. Fönster som inte behöver öppnas kan man med fördel skruva igen med envägsskruv.

 

Grannsamverkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *