Gallring Stava 8 april

Idag har skördare utfört den gallring österut som överenskommits. Nu återstår området från Långsjöbadet och västerut mot telemasten. Infart till området sker i huvudsak från Pilvägen och förbi telemasten. Om de arbetar delvis under påsken kommer de eventuellt vara färdiga i början på nästa vecka. Därefter återstår för skotaren att plocka ris och timmer efter skördaren.

Som tidigare meddelats har flera av de uppdrag om gallring på tomterna i östra Stava inte kunnat utföras av skördaren. Beror i huvudsak på att det i den delen av Stava är mycket trängre mellan hus, ledningar mm, som gjort att man inte haft lika fritt att fälla som i västra området med större tomter mm.

Föreningen har istället meddelat vilka tomter som har träd man vill ha ner och dessa ska ha fått en kontakt med den manuella huggaren, om respektive tomtägare är beredd att betala merkostnaden för manuell gallring.

Några fastighetsägare där gallringen inte blivit ett nollresultat, ens med skördaren, kommer berörd fastighetsägare få en faktura på merkostnaden.

Styrelsen

 

En tanke kring ”Gallring Stava 8 april

 1. Hej !
  Nu förstår vi inte riktigt.
  Förra året ville ni att vi skulle ta bort varje träd längs med tomten mot vägen då det var viktigt.
  Ffa med hänvisning till storm och risk att träd faller . Mot ledningar och väg .
  Träden är markerade med X som ni markerat samt ett vi önskat . Vi har räknat med att träden ska fällas.
  Vad gäller för tomten Hagtornsvägen 9
  4:118
  Mvh
  Lena Holzman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *