FIBERKABEL I STAVA

Med anledning av Telias erbjudande om ”Öppen Fiber” till alla fastighetsägare i Stava så fick styrelsen i uppdrag av årsmötet att undersöka om det för Stava och dess boende kan finnas någon fördel om föreningen engageras som en part i denna utbyggnad.

Styrelsen har i förra veckan haft en kontakt med den avdelning inom Telia som arbetar mot föreningar och byalag angående fiberkabelutbyggnad och man ville ha in uppgifter om området för att se om det skulle finnas något som skulle ge Telia samt medlemmarna i Stava Fastighetsägareförening några fördelar med att denna utbyggnad sker med föreningen inblandad.

Om inte så skulle vara fallet, så fick vi uppgiften att all utbyggnad av ”öppen fiber” sker på samma sätt som dagens kopparkabel är dragen. D.v.s i huvudsak i befintliga stolpar i Stava. Förutsättningen för en utbyggnad är att tillräckligt många i ett område visar intresse och är beredda att ansluta sig. Hur stor denna grupp måste vara fick vi ingen bestämd uppfattning om, men ca 30%  av områdets fastigheter skulle kunna vara ett minimum trodde Telia.

Telia har lovat återkomma om detta senast den 10 april och fram till dess kan det kanske vara läge att vi alla avvaktar eventuell ansökan på de erbjudande som vi erhållit från Telia. Deras erbjudande om anslutning till 16.700:- var satt till senast den 21 april.

OM det framkommer att Telia behöver längre tid på sig för svar på om det för oss är någon fördel om föreningen engagerar sig, så behöver vi givetvis garantier på att erbjudandet om 16.700:- förlängs.

Föreningen återkommer med mer information om detta senast 11-12 april 2013.

Det skulle vara intressant att veta om intresset för ”öppen fiber” är lika stort som vid föreningens senaste enkät om anslutning via Österåkers Stadsnät.

Meddela gärna ert intresse på föreningens e-post adress stavaforeningen@telia.com
så vi i kontakt med Telia kan ha en grov uppfattning om intresset.   (vi kommer försöka inom kort ordna så vi man kan meddela sig med styrelsen via hemsidan)

Styrelsen
Chang Strömberg

 

5 tankar kring ”FIBERKABEL I STAVA

  1. Jag har skickat in beställningen.
    Enligt Telia är leveransen *inte* villkorad av hur många som ansluter sig..

  2. Kanske så att folk redan fått info men det kommer ett informationsmöte den 3:e April kl 19, Näsvägen 15-17 JB Gymnasium.

    Anslutningskostnaden kommer inte att sjunka tror jag. Den kommer snarare att gå upp i pris. Kostnaden hade varit densamma om vi valt att fixa med fibern själva.
    Dock ger fiber otroliga fördelar som jag hoppas dom kommer gå igenom på informationsträffen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *