Ansökan bergtäkt 30 år

Mark- och miljödomstolen (MMD) har beslutat lämna tillstånd till Åkersberga LBC om fortsatt tillstånd i 20 år (ansökan 30 år) med maximalt uttag av 10 milj ton (ansökan 12 milj ton).  I övrigt är tillståndet på flera viktiga punkter i enlighet med Å LBCs ansökan. Bl.a. får man bryta ner till +40 m.ö.h. vilket innebär tillstånd att pumpa bort grundvattnet som man kommer att stöta på. Arbetstiderna är inte i nivå med den bilaga 3 som finns i nuvarande tillstånd (gäller t.o.m. juni  2015) och som föreningen anser gäller.

Förening har närvarat på MMD förhandling i november i Åkersberga där tyvärr vår kommun inte framförde på långa vägar samma motstånd till ett fortsatt tillstånd som man gjorde 2005 och som Vallentuna Kommun då och idag fortsatt gör.

Föreningen har innan detta beslut tillskrivit vår kommun och kommer uppvakta olika politiker för att förmå kommunen att överklaga beslutet. Styrelsen har möte den 6 februari och ska då besluta om att eventuellt överklaga beslutet.

Era synpunkter tas tacksamt emot. Vi återkommer i ärendet.

Styrelsen

2 tankar kring ”Ansökan bergtäkt 30 år

  1. det betyder väl att det blir inget av Rosenkälla, samt att det inte blir vatten och avlopp för oss i Stava, jag kanske har fel, men vem vill ha en kross bredvid köpcentrum

    1. Nej inte med säkerhet. Arbetet med detaljplan (och vägplan för Rosenkälla) fortsätter som panerat och planerna beräknas beslutas under 2014. Styrelsen kommer närmare informera om utvecklingen kring detta på årsmötet den 9 mars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *