Sophämtning i nyårshelgen

Gott Nytt år alla medlemmar

Roslagsvattens sopentreprenör Urbaser AB har i efterhand angett att det var för halt i Stava att tömma soporna på nyårsafton. Urbaser avsåg tömma sopor i måndags på natten kl 4.30 men det var för halt då med har man meddelat.

Föreningen har idag påpekat för Roslagsvattens ansvarige att entreprenören far med osanning. Det sandades på nyårsaftons morgon. Föreningen meddelade att man INTE avser sanda området på natten för att Urbaser ska tömma sopor kl 4.30. Stava sandades i måndags kl 6.00 utan kännedom att Urbaser avsåg komma i måndags. Urbaser tömde idag tisdag fm, trots att det på vissa ställen var halare än på nyårsafton. Delar av Stava sandades i dag efter sophämtningen. Föreningens medlemmar har nog inga problem att man vill flytta på tömningen under en storhelg men föreningen accepterar inte att man skyller på vägunderhållet eller annat om det inte finns skäl för det, har vi framfört i dag.

Roslagsvatten ska verka för att Urbaser ska kunna ha bättre kommunikation med väghållare i kommunen särskilt under vinterhalvåret, och har fått föreningens kontaktuppgifter. Föreningen hoppas att Urbasers hantering inte upprepas och föreningen ska göra vad den kan för att hålla en fortsatt bra vägstandard för Urbaser varannan fredag.

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *